24. feb, 2019

Uitslag Tetterfestival BokelBulkes en Opkomst Opperkälfke Freek.

Na een geweldige kindercarnavals middag, met maar liefst 78 kinderen, hebben de BokelBulkes ook het gehouden Tetterfestival van 23 februari bij residentie Savenije te Lonneker, weer positief af kunnen sluiten en kijken ze terug naar een traditioneel goed bezocht Tetterfestival van deze vereniging.

Aansluitend op de carnavalsmis trokken onder muzikale begeleiding van hofkapel Benno & de Muiters Graaf Mathijn I met zijn adjudanten Rik en Jan-Hendrik en hofchauffeur Mathijs de feesttempel van residentie Savenije te Lonneker binnen en kon de Tetteravond beginnen.

Het doel van de avond is om als vereniging op een zo bijzonder mogelijke manier te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke variërende presentaties gegeven.

Dit jaar ging de winst naar de JKL uit Losser, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hebben de Anklojers eveneens uit Losser met hun muzikale performance de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal in de polonaise mee te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met een welverdienden wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de welbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard de eigen hofkapel Benno & de Muiters paraat om hun bijdrage te leveren.

Tevens werd deze avond gebruikt om het  Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Om klokslag 21.00 uur werd Freek Roerink gepresenteerd als Opperkälfke 2019.

Freek is 17 jaar. Vanaf zijn 14e jaar zit hij bij de Kälfkes en heeft hij van kleins af aan meegelopen met de grote wagen.

Hij woont op het Hogeboekel en zijn ouders runnen een melkveehouderij. Zijn twee zussen zijn beide ook lid van de Kälfkes. Van schaatsen, klootschieten en bouwen aan de wagen daar houd hij van en is hij te zien met zijn Inter op de Trekkertrek. Maar ondanks zijn vele huiswerk in HAVO 4 wil Freek er samen met het trio en alle Bulkes en Kälfkes een onmeunig mooi feest van mag maken.

Inmiddels traditioneel werd de avond afgesloten met een Grand Finale, waarbij alle kapellen gezamenlijk nog eens de instrumenten voor de dag haalden om een aantal slotnummers te laten horen. Dit fenomeen is voor een aantal jaren geleden spontaan ontstaan en waarbij op de avond zelf telkens meer muzikanten aan mee (willen) doen om samen een mega kapel te vormen.

De BokelBulkes kijken dan ook samen met zaal Savenije terug op een geslaagde dag, welke begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van MDW.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Meer informatie over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl

Deel deze pagina