Daan van den Bergh nieuwe graaf bij CV de BokelBulkes.

 

Het carnaval is weer van start, de kalender geeft alweer 10 november aan, en voor De BokelBulkes weer het moment om de nieuwe Graaf te presenteren voor het seizoen 2023-2024. En hiermee tijd  voor Klaas I, Mélanie, Teun, Kirsten en Wouter om het podium vrij te maken voor de nieuwe hoogheid. Op de inmiddels weer vertrouwde locatie Restaurant – Hoge Boekel werd onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden in stijl afscheid genomen van deze hoogheid met gevolg.

 

Om klokslag 22:11 maakte de nieuwe graaf zich bekend: Daan I (van den Bergh), hij zal de vereniging dit seizoen voor gaan. Met de creativiteit van de Technische Commissie werd iedereen in Tiroler sferen gebracht. Een thema wat op allen wel toepasbaar is maar ook op het algehele thema van de wagens en loopgroepen tijdens de komende optochten.

 

Uiteraard is ook dit jaar Graaf Daan I niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Jarno (Kuipers) en Bart (Witbreuk) aan iedereen voor.

Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Aimy (Stroop).

 

Ze stellen zich graag zelf even aan u voor;

 

Graaf Daan:

 

Mijn naam is Daan van den Bergh , ik ben 22 jaar jong en ben woonachtig in Enschede op “Het

Hogeland”. Mijn oma Monika Eeftink, loopt bij wijze van spreken al haar hele leven bij de

Bokelbulkes . Minimaal 10 jaar geleden heeft zij ervoor gezorgd dat ik bij de carnavalsoptochten in

zowel Losser als Gronau met de Bokelbulkes mee mocht lopen. Op mijn 14e heb ik de overstap

gemaakt naar de Bokelkälfkes.

 

Een ontzettend gezellige vereniging waarbij saamhorigheid met hoofdletters geschreven wordt. Sinds een aantal jaren ben ik actief algemeen bestuurslid van de Kälfkes waarbij ik mij vooral bezig houd met de wagenbouw. Hier ben ik in contact gekomen met zowel Jarno Kuipers, Bart Witbreuk als Aimy Stroop. Allemaal net zo bezeten van de carnaval als ik.

 

Voor mij was het dan ook een droom die uitkwam toen ik eind april door de aanzoekcommissie van

de Bokelbulkes benaderd werd om dit carnavalsseizoen de scepter te zwaaien. De keuze voor mijn

adjudanten en hofchauffeuse lag dan ook voor de hand . De momenten waarop ik eenieder hiervoor

heb gevraagd hebben bij mij dan ook een prachtige en onuitwisbare herinnering nagelaten!

 

In het dagelijkse leven studeer ik aan de Saxion Hogescholen in Enschede en volg hier de opleiding

Ondernemerschap & Retailmanagement (alhoewel ik op dit moment een tussenjaar heb…)

Daarnaast voetbal ik sinds mijn 6e levensjaar bij voetbalvereniging Vogido in Enschede, waarvan de

laatste ca. 5 seizoenen in het Kelderklasse team Vogido 4. Een echt vriendenteam. Het afgelopen jaar

is door een enkelblessure het actief spelen helaas op een lager pitje komen te staan .

 

Neemt niet weg dat ik uiteraard wel deelneem aan de derde helft. Daarnaast bezoek ik als trouwe supporter en seizoenkaarthouder van FC TWENTE alle thuiswedstrijden en indien mogelijk gaan we zelfs met de vrienden naar de uitwedstrijden. Op sportief gebied ben ik daarnaast jaarlijks te vinden op zowel de skipistes als ook in de Aprèsski kroegen in Westendorf (Ooostenrijk)

 

Om dit alles te kunnen bekostigen werk in mijn tussenjaar als bezorger/chauffeur bij de firma

Mokana Meubelen in Enschede. Naast de bezorgingen in Nederland maak ik het meest van tijd de

(snel)wegen in Duitsland onveilig.

 

Nu is het tijd voor carnaval. Ik heb er onmeunig veul zin an en bin onmeunig greuts om gezamenlijk

met mijn adjudanten dit jaar de Bokelbulkes en Bokelkälfkes te mogen vertegenwoordigen. En dat

nog wel in jubileumjaar waarin de Bokelkälfkes hun 33 jarige jubileum vieren.

 

Maak oe de borst moar nat want wi´j komt d´r an!

 

Adjudant Jarno:

 

Mijn naam is Jarno Kuipers, ik ben 24 jaar en woon in het mooie Glane-beekhoek. Voor 7 jaar geleden mocht ik kennis maken met het carnavals leven en met de Bokelkalfkes. Bart Witbreuk en ik waren toen die tijd al kameraden en hij zat al bij de Kalfkes en zei: “kom toch eens mee, gezellig met een grote club de feesten af en wat drinken” en wat wil je nog meer. Ik heb direct toegezegd want zeg je feest dan ben ik uiteraard van de partij.

 

Toen leerde ik ook Daan van de Bergh kennen, 2 handen op 1 buik. We waren direct dikke vrienden en konden het altijd met elkaar vinden. Toen werd de afspraak tussen ons 2 ook al snel gemaakt. “Jarno als ik graaf word bij de Bokelbulkes dan sta jij der naast” en voor mij was dat wederzijds. Nu jaren later kijk ik daar graag op terug en de carnaval en de Bokelbulkes en Kalfkes niet meer weg te denken uit m’n leven.

 

Binnen de verenging en carnaval Losser zal ik voor de meesten geen onbekende meer zijn. Ik ben al 5 jaar trotse voorzitter van de Bokelkalfkes, de mooiste jongeren club van gemeente Losser en omstreken, die dit jaar zijn 33 jarige jubileum viert. Wagen bouwen, feesten en gezelligheid met elkaar, dat is waar de Kalfkes voor staan. Want het is pas feest als de Bokelkalfkes zijn geweest. Ook zit ik bij het jongeren ab, waar wij met jongeren van verschillende carnavals verenigingen uit losser wat willen betekenen voor de carnavals jeugd. De jeugd heeft namelijk de toekomst!

 

Naast de bezigheden binnen de carnaval maak ik me in het werkzame leven nuttig als kraan machinist bij gebroeders Poppink in Reutum. In het weekend ben ik vaak op menig feest te vinden en probeer ik af en toe nog een balletje mee te trappen met het Zaterdag 4 van Losser, hoewel me dat als coach langs de lijn beter vergaat. Eén paar keer per jaar naar Oostenrijk past me ook altijd wel, mooi op de latten en op tijd aan het bier, daar hou ik van!

 

Ik weet zeker dat het onmeunig mooi word met alle Bulkes en Kalfkes in dit 33 jarig jubileum , ik heb er zin aan!

 

Adjudant Bart:

 

Mijn naam is Bart Witbreuk, 25 jaar oud en geboren in Enschede. Op 13 mei kreeg ik een niets vermoedend telefoontje van Daan om een bakje koffie te drinken. Ik antwoordde hierop “ja tuurlijk, prima” en even later was hij bij mij thuis. Terwijl ik naar het koffiezetapparaat liep zie die: ja, wat ik je nu ga vragen kun je beter een biertje pakken…

 

Dit is het moment dat bij mij het onderbuikgevoel ontstond en even later keken we elkaar glimlachend aan en zei die: “Ik wordt de nieuwe Graaf van de Bokelbulkes en wil jij mijn adjudant worden?” Ik werd even stil en ik antwoordde natuurlijk met JAAAAAA dat gaan we doen! Het gevoel is niet te omschrijven!

 

In januari 2023 ben ik afgestudeerd aan het Saxion voor de opleiding HBO werktuigbouwkunde. En nu ben ik werkzaam als tekenaar/constructeur bij Zeton. Naast mijn werk heb ik ook een eigen metaal werkplaats waar ik graag mag lassen en klussen uit voeren. Verder ben ik vrijwilliger bij Pinksterfeesten Penninkskotten en in het weekend ben ik vaak te vinden bij tentfeesten en in menig café in Losser.

 

Ik ben sinds 2017 lid bij de Kalfkes en daar ben ik begonnen als wagenbouwer. De sfeer, feesten en leuke mensen houden mij gemotiveerd om elk jaar actief met de wagen te bouwen. En uiteraard de optochten in Losser, Gronau en Munster zijn de hoogtepunten van elk carnavals seizoen en hier ben ik altijd te vinden als wagenbegeleiding. Maar als Adjudant van de Bokelbulkes kan ik jullie ook vertellen dat ik er onmeunig veel zin in heb, om samen met het 33e jubileum jaar van de Kalfkes, en al onze Losserse carnavalisten een mooi en onvergetelijk jaar van te maken!

 

Hofchauffer Aimy:

 

Mijn naam is Aimy Stroop, 20 jaar en woonachtig in Losser. Vanaf jongs af aan loop ik al carnavals optochten bij verschillende verenigingen. Vorig jaar mocht ik dan kennis maken met de Kälfkes, waar ik een geweldig eerste jaar heb gehad en met open armen ben ontvangen. Ik was dan ook verbaast dat ik werd gevraagd als hofchauffeuse, maar hoefde hier niet lang over na te denken om ‘ja!’ te zeggen. Om dit dan samen te doen met mijn kameraden Daan, Jarno en Bart maakt dit jaar carnaval voor mij extra speciaal.

 

Momenteel studeer ik Human Resources Management aan het Saxion in Enschede. In mijn vrije tijd zoek ik vaak de gezelligheid bij mijn vrienden. En volleybal ik al jaren bij Volley’68. Ook zul je me in de winter vaak vinden in de bergen voor het skiles geven en eigen plezier.

 

Ik ben er volop van overtuigt dat we samen met z’n allen zowel Bulkes als Kälfkes er een machtig mooi carnavalsjaar van gaan maken. En ben dan ook trots dat ik erbij mag zijn in het 33ste jubileum jaar van de Kälfkes!

 

Samen maken zij er een mooi carnavalsjaar van onder het motto:

“BOKELKÄLKES 33 JOAR, NOE BIE DE BULKES TREKT WIE DE KOAR”

 

Na de bekendmaking vervolgde de avond met het ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van het eigen DJ-duo en van kapel De Tukkerbloazers de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen.

Benieuwd naar al onze activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-08 om 21.08.45_a00071e5
Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-08 om 21.08.45_306a3bfb
Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-08 om 21.08.45_15c45747
Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-08 om 21.08.45_b38cbdf1
Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-08 om 21.08.45_668b6ed2