8. dec, 2018

Mathijn Brueker jubileumgraaf bij CV de BokelBulkes.

Voor De BokelBulkes is het seizoen 2018-2019 het jaar van het 44 jarig jubileum. De start op 16 november was helaas voor Remco het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel – Restaurant Savenije te Lonneker van carnavalsvereniging de BokelBulkes, werd onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van Graaf Remco II, zijn adjudanten Bennie en Richard, hofchauffeuse Debbie en opperkälfke Saskia.

De jubileumgraaf doet zijn intrede; Graaf Mathijn I (Brueker) die de vereniging voor zal gaan in het seizoen 2018-2019. Met het toepasselijke thema “BokelBulkes 44 joar” presenteerden onder de creative inzet van de technische commissie, om klokslag 22:11 uur de nieuwe Graaf, Mathijn, zich voor het grote publiek.

Uiteraard is ook deze jubileumgraaf Mathijn het seizoen niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Jan-Hendrik (Kuiper) & Rik (Teuteling) aan iedereen voor. Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Mathijs (Hoek).

We stellen ze graag even aan u voor;

GRAAF MATHIJN BRUEKER

Graaf Mathijn is 28 jaar en woont samen met zijn vriendin Kim Bos in De Lutte.

In 2005 is hij voor het eerst lid geworden bij een carnavals vereniging, dit was bij CV de Stroatkroepers. Waar ook de vriendschap met Jan-Hendrik (red. zijn adjudant) is ontstaan, tijdens het bouwen aan de carnavalswagens.

Toen hij in 2008 door Gerald Nijland gevraagd werd om zijn adjudant te worden, heeft hij ook direct ‘ja’ geantwoord. Na dat super mooie jaar samen met andere adjudant Gerben Mazeland en chauffeur Wolter Oort, is hij dan ook lid gebleven bij de Bokelbulkes. Waarin hij dan ook vele gezellige feestjes en weekendjes weg heeft mogen meemaken.

Hij is dan nu ook zeer vereerd dat juist hij in dit jubileumjaar de Graaf van de Bokelbulkes mag zijn.

In het dagelijks leven is Mathijn werkzaam bij Trioliet als monteur op de afdeling ontwikkeling.

Daarnaast is hij 3 jaar geleden vanuit zijn hobby begonnen met M. Brueker service en onderhoud.

Waar hij het onderhoud doet aan land-, tuinbouw- en grondverzetmachines. Waaronder het maken van hydrauliekslangen en het aanpassen van machines.

Toen hij afgelopen februari tijdens het sterrengala door Richard Snijders werd gevraagd om de 44e  graaf van de Bokelbulkes te worden, heeft hij ook direct “ja” gezegd.

Zijn adjudanten en hofchauffeur had hij toen al direct in gedachten.

ADJUDANT JAN-HENDRIK

 Jan-Hendrik Kuipers, 30 jaren jong en woonachtig in Losser en gaat door het leven met Danone Kuipers- Oude Maatman. Zijn hobby is van jongs af aan al het carnaval, hij is er vroeger mee besmet geraakt op de kindercarnavalmiddag van de Bokelbulkes toen zij zelf nog woonden aan de Lonnekermarkeweg. Vanaf toen kreeg hij steeds meer kriebels in de carnavals tijd waardoor hij steeds eerder wilde beginnen met het organiseren en meebouwen aan het carnavals feest in het algemeen. Hierdoor is hij ook vanaf zijn 11e fanatiek gaan bouwen aan de wagen van c.v. de Stroatkroepers waar het draaide om gezelligheid en niet zozeer om resultaat iets wat niet zozeer ambitieus klinkt maar toch vind hij persoonlijk gezelligheid een belangrijkere spil in het gehele carnaval. In 2007 is hij lid geworden van de JKL waar hij in 2008 Jongerenprins van losser mocht worden om vervolgens voor 5 jaren de voorzittershamer van de Stroatkroepers te mogen hanteren. Dat laatste was overigens een lastige maar uiterst leerzame periode. Sinds 2016 is hij lid van het bestuur van de Gaffel Aöskes en sinds seizoen 2017-2018 penningmeester van de Gaffel Aöskes, iets wat veel vrije tijd vergt maar nog meer voldoening geeft om samen met mede bestuurders en alle verenigingen een mooi carnavals seizoen te organiseren met als grote finale een mooi weekend met optochten en feesten.

Hij voelt zich dan ook enorm vereerd om in het  jubileum jaar en 11 jaar na het zijn van de jongerenprins van Losser, voor te mogen gaan samen met Graaf Mathijn, adjudant Rik en Mathijs.

ADJUDANT RIK

Rik Teutelink is 22 jaar en komt uit Losser. Hier woon hij al 22 jaar op hetzelfde adres, samen met zijn ouders en broer.

Al vele jaren is hij actief binnen de carnaval, en dan voornamelijk bij de Martini Kerlkes. Zo rond zijn 11e  jaar is het allemaal een beetje begonnen. Toen hij in groep 8 zat heeft hij in de jeugdraad gezeten. En vanaf seizoen 2014-2015 werd hij lid van de raad van 11 van de Martini Kerlkes. In het seizoen 2015-2016 is hij adjudant geweest van het JKL trio. Samen met Buck en Yves heeft hij toen een prachtig carnavals seizoen gehad.

Via zijn vriendin Debby Oude Tijdhof is hij in aanraking gekomen met de Kalfkes. Een actieve club jongeren waarbij de gezelligheid voorop staat. Daarom is hij op vele feesten aanwezig en zo nu en dan ook in de Kalfkesloods.

In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de bouwloods van de Martini Kerlkes. Hij houd zich daar hoofdzakelijk bezig met de bewegingen en constructies die op de wagen komen. Verder is hij fanatiek met de trekkertrek en dus bij menig evenement in de regio aanwezig om mee te doen. Hoogtepunt is elk jaar de TT-Penninkskotten.

Rik vind het een eer om in het 44e jubileumjaar van de BokelBulkes adjudant te zijn van Graaf Mathijn. Samen met hem, adjudant Jan-Hendrik, Mathijs en de dames gaan ze er een machtig mooi carnavalsjaar van maken.

HOFCHAUFFEUR MATHIJS

Mathijs Hoek is 22 jaar en woont op het mooie Hoge Boekel. Hij werkt al ruim 2 jaar bij FH Loohuis in Saasveld met veel plezier, in de functie van elektricien en is vooral in de agrarische sector werkzaam. Al  4 jaar is hij samen met Anouk Greveling.

Vanaf zijn 6e jaar loopt hij al mee met de optochten van de Bokelbulkes, dit doet hij met veel plezier en kijkt  er ook altijd weer naar uit om weer gezellig mee te helpen en mee te lopen.

Toen hij 12 werd mocht hij vaak helpen bouwen bij de Bokelkalfkes, en kon hij niet wachten tot hij 14 jaar werd en ook een Kalfkes kiel kreeg en bij hen mee mocht lopen. Hij is een fanatieke wagenbouwer en doet dit met veel passie en plezier, ook vind hij het leuk om naar feesten te gaan. Sinds 2 jaar zit hij in het bestuur van de Bokelkalfkes.

Mathijs komt uit een echte carnavalsfamilie, zijn vader Bertus is graaf geweest in 1998-1999, zijn broer Jeroen in 2016-2017 en zijn zusje Saskia is afgelopen seizoen opperkälfke geweest. Hij vind het een eer om hier nu een seizoen aan toe te voegen.

Zijn hobby’s zijn klootschieten, met feesten muziek draaien en mee te doen aan de trekkertrek wedstrijden. 

Klootschieten doet hij inmiddels ook al weer 10 jaar met veel plezier bij Java. Hij gooit daar in de 1e  klasse. Trekkertrek is zijn grote passie, en probeert bij alle wedstrijden in de buurt mee te doen.

Hij vind het echt een super ervaring om dit mooie trio te ondersteunen tijdens de carnavalsperiode. Ook omdat het dit jaar het jubileum jaar is. Ze gaan er een mooi jaar van maken.

Met als motto: “GIN GESLÖTTEL EN GEMEKKER, DIT JUBILEUMJOAR KAN NIKS GEKKER!” hopen ze iedereen te mogen begroeten op de vele feesten. En met eer en trots de vereniging voorgaan tijdens het seizoen 2018-2019.

De avond vervolgde met het  ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen.

Benieuwd naar al onze (jubileum)activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

Deel deze pagina