19. feb, 2017

Kindercarnaval, Tetterfestival & Opperkälfke 18 februari.

Uitslag Tetterfestival BokelBulkes en Opkost Opperkälfke Sharon.

Op het gehouden tetterfestival van 18 februari kunnen ze als organiserende carnavalsvereniging de BokelBulkes bij residentie hotel restaurant Savenije te Lonneker, weer positief terug kunnen kijken naar een traditioneel goed bezocht Tetterfestival van deze vereniging.  

Het doel van de avond is om een op zo bijzonder mogelijke manier je als vereniging te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke presentaties gegeven.

Maar deze avond was de winst voor de JKL uit Losser, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen heeft Duvels geweld uit de Lutte met hun muzikale optreden de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal met de beentjes van de vloer te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met de welverdienden wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de welbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard de eigen hofkapel Benno & de Muiters paraat om hun bijdrage te leveren.

Tevens werd deze avond gebruikt om het 2e Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Dit jaar is Sharon Huis in het Veld verkozen tot Opperkälfke.

Sharon is 20 jaar en woont op de Pol in Losser ze werkt bij Zorgboerderij Ensink.

Ondanks dat ze de keus had uit verschillende carnavalsverenigingen op de Pol

koos ze voor die, welke voor haar het verst fietsen is. De Bokelkälfkes.  Deze grote jeugdgroep met momenteel maar liefst 43 leden leek haar het gezelligst. Voor het 3e jaar loopt ze vrolijk en gezellig in de groene Kälfkes kiel.

 Het Carnaval vieren heeft ze van haar grootouders Opa Gerard is bekend in Losser hij heeft al vele wagens getekend.

Sharon vind het een hele eer dat ze als Opperkälfke is gekozen. Samen met de hoogheden, de Bulkes en de Kälfkes maakt ze er een paar vrolijke weken van.

En dan was er nog de Grand Finale waarbij alle kapellen gezamenlijk nog eens de instrumenten voor de dag haalden om een aantal slotnummers te laten horen. Dit lijkt een traditie te worden die eigenlijk spontaan voor een aantal jaren geleden is ontstaan en waarbij op de avond zelf telkens meer muzikanten aan mee (willen) doen om samen een mega kapel te vormen.

De BokelBulkes kijken dan ook samen met zaal Savenije terug op een geslaagde dag, die zoals altijd begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van MDW licht & geluid.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Deel deze pagina