16. nov, 2019

Edwin Alfrink nieuwe graaf bij CV de BokelBulkes.

Nu de eerste vereniging uit de gemeente Losser is voor gegaan is het de beurt aan De BokelBulkes om ook de nieuwe Graaf te presenteren voor het seizoen 2019-2020. De start op 15 november was voor Mathijn (Brueker) het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel – Restaurant Savenije te Lonneker van carnavalsvereniging de BokelBulkes, werd onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van Graaf Mathijn, zijn adjudanten Rik en Jan Hendrik, hofchauffeur Mathijs en Opperkälfke Freek.

De nieuwe graaf maakt zich bekend: Edwin II (Alfrink) hij zal de vereniging dit seizoen voor gaan. Met de creativiteit van de Technische Commissie werd Graaf Edwin in een vuurrode brandweer om klokslag 22:11 uur gepresenteerd voor het grote publiek.

Uiteraard is ook dit jaar Graaf Edwin II niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Martijn (Smit) & Peter (Kroeze) aan iedereen voor. Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Rémon (Winters).

We stellen ze graag even aan u voor;

GRAAF EDWIN ALFRINK

Edwin Alfrink is 51 jaar en woonachtig in Losser.

Samen met Marloes heeft hij twee dochters, Ilse en Maaike, beide BokelKalfkes.

Sinds 1993 is hij lid van de BokelBulkes. In het seizoen 1995-1996 is zijn vader (Bert Alfrink red.) ook al Graaf geweest. Het is voor Edwin dan ook een hele eer om 25 jaar later in zijn vaders voetsporen te mogen treden.

Na jaren als lid van de vereniging vond hij het 2 jaar geleden tijd om zich meer actiever voor de vereniging in te zetten. Na een oproep voor bestuursleden heeft Edwin zich verkiesbaar gesteld en ook verkozen. En maakt hij alweer 2 jaar met plezier deel uit van het bestuur.

In het dagelijks leven werkt hij bij bakkerij Pre Pain. En dat al weer 27 jaren.

Begonnen als bakker en doorgegroeid tot productontwikkelaar. Dat wil zeggen de bedenker van nieuwe broodjes, proefbakken en uiteindelijk op de productielijnen in productie nemen.

Dus wanneer je wil weten welk broodje er volgend jaar te koop is, grote kans dat Edwin al weet

wat het gaat worden.

In mei is Edwin benaderd door de aanzoekcommissie Martijn Heurman en Wim Knol. En ja, als je rond die tijd word gebeld weet je al bijna hoe laat het is. Na een kort thuisberaad was de beslissing niet moeilijk. Ze willen er voor gaan.

ADJUDANT MARTIJN SMIT

Martijn Smit (bij velen bekend als Smittie) is 38 jaar geleden geboren in Losser en staat dit jaar als adjudant naast Graaf Edwin II. Toen Edwin hem vroeg om dit jaar zijn adjudant te zijn was hij wel een beetje aangenaam verrast, en heeft hij na even kort over nagedacht te hebben ja gezegd.

Ervaring in het carnaval heeft hij wel, Martijn is sinds zijn zestiende lid bij de Daore Trappers en tot op heden nog steeds actief met de wagenbouw en zit hij in het bestuur. Ook is Martijn te vinden op menig feest van de aangesloten verenigingen samen met zijn chauffeur Erik Hänschen. In het jaar 2001 is Martijn adjudant geweest bij het JKL van jongerenprins Wouter. Ook is hij lid van de Gaffel Aöskes in de activiteitencommissie en de club van 3.

In het dagelijkse leven is Martijn monteur van beroep bij de RTM Group. Dit bedrijf maakt gestuurde boringen en raket boringen ook worden er kunststof leidingen gelast en afgeperst. En aan al die machines, auto’s, aanhangers, vrachtwagens en gebouwen verzorgt hij het onderhoud. Als hij niet aan het werk of in de loods is, dan rijd Martijn graag op zijn motor of sleutelt aan zijn Ford pick up uit 1977. En natuurlijk op z’n tijd een biertje drinken met de vrienden.

ADJUDANT PETER KROEZE

Peter Kroeze is getrouwd met Diane en wonen in Losser. Samen hebben ze 3 dochters Rianne, Katja en Petra.

Peter is werkzaam als werkplaats chef bij Ben van’t Mös Tuin machines en Tuinhout.

Zijn hobby’s zijn motorrijden, met de knetterbiel (kettingzaag red.) het bos in en uiteraard carnaval. Samen met de kinderen waren ze al vroeg betrokken bij de carnaval. Ze hadden leuke groeps thema’s of bouwden kleine wagentjes, eerst voor de kinderoptocht maar ook voor de grote optocht.

Met het hele gezin zijn ze lid geworden van C.V. de Daore Trappers. Daarna volgde ook het lidmaatschap van C.V. de BokelBulkes. Het was een grote verassing toen Edwin hem vroeg of hij één van zijn adjudanten wilde worden.

Een keer de Carnaval anders beleven sprak Peter wel aan , en hoefde hij er niet lang over na te denken.

HOFCHAUFFEUR RÉMON WINTERS

Rémon Winters is woonachtig in Glanerbrug en 43 jaar. En werkt net als Graaf Edwin bij Pre Pain in Oldenzaal. En dat al vanaf 2012.

Rémon is sinds zijn 18e betrokken bij het carnaval. Na jarenlang actief te zijn zit hij nu ook in de begin en eindcommissie  van de BokelBulkes. Zij regelen de kennismakingsmiddag aan het begin van het seizoen maar ook het viseten aan het einde. Hij is al eens hofchauffeur geweest en wist dat hij dat zeker nog eens mee wilde maken.

Zijn hobby’s, Netflixen, FC Twente, carnaval  en natuurlijk de mooie optochten mee lopen als wagen begeleiding . Toen Rémon gevraagd werd had hij zijn antwoord al klaar, nadenken was niet nodig en een volmondig JA volgde. Dus “verder met de voorbereidingen” zei hij. Rémon heeft er ontzettend veel plezier aan en zin in om het trio rond te rijden in Losser en omgeving.

Samen maken ze er een mooi carnavalsjaar van onder het motto:

WIE BAKT ER WAT MOOIS VAN!!

De avond vervolgde met het  ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen.

Benieuwd naar al onze activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

[foto hoogheid, ook als bijlage]

Deel deze pagina