6. feb, 2018

Uitslag Tetterfestival BokelBulkes en Opkomst Opperkälfke Saskia.

Na een geweldige kindercarnavals middag, met maar liefst 88 kinderen, hebben de BokelBulkes ook het gehouden Tetterfestival van 3 februari bij residentie Savenije te Lonneker, weer positief af kunnen sluiten en kijken ze terug naar een traditioneel goed bezocht Tetterfestival van deze vereniging.

Na het binnen trekken van Graaf Remco II met zijn adjudanten Richard en Bennie en hofchauffeuse Debbie kon het spektakel van de avond beginnen.

Het doel van de avond is om als vereniging op een zo bijzonder mogelijke manier te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke variërende presentaties gegeven.

Dit jaar ging de winst naar de Veldmuuskes uit Overdinkel, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hebben Duvels Geweld uit de Lutte met hun muzikale performance de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal in de polonaise mee te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met een welverdienden wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de welbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard de eigen hofkapel Benno & de Muiters paraat om hun bijdrage te leveren.

Tevens werd deze avond gebruikt om het  Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes te presenteren. Een initiatief dat in 2015 werd geïntroduceerd om de banden tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Om klokslag 21.00 uur werd Saskia Hoek gepresenteerd tot Opperkälfke 2018.

Saskia is 19 jaar en jongste van de vier uit het carnavalsgezin van de familie Hoek en nog woonachtig op het Hoge Boekel. Ze is er trots op dat ze is gekozen tot Opperkälfke.

Dat de familie erg betrokken is bij de carnaval blijkt wel doordat haar opa Jan Nijhuis één van de oprichters van de BokelBulkes was. Ook zijn haar vader en broer al eens graaf zijn geweest.

Naast haar studie financieel administratief medewerker heeft ze toch nog tijd vrij weten te maken om naast graaf Remco 2 en zijn adjudanten Bennie en Richard te kunnen staan. En hoopt er samen met alle Bulkes en Kälfkes er een onmeunig mooi feest van mag maken.

En dan was er nog de Grand Finale waarbij alle kapellen gezamenlijk nog eens de instrumenten voor de dag haalden om een aantal slotnummers te laten horen. Dit lijkt een traditie te worden die eigenlijk spontaan voor een aantal jaren geleden is ontstaan en waarbij op de avond zelf telkens meer muzikanten aan mee (willen) doen om samen een mega kapel te vormen.

De BokelBulkes kijken dan ook samen met zaal Savenije terug op een geslaagde dag, die zoals altijd begon met de gezellige carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van MDW.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Meer informatie over onze vereniging op www.bokelbulkes.nl

Deel deze pagina