11. nov, 2017

Remco Meijerink nieuwe graaf bij de BokelBulkes.

Een dag voor de officiële start van het Carnaval is ,op vrijdag 10 november, in residentie Hotel – Restaurant Savenije te Lonneker van carnavalsvereniging de BokelBulkes, onder het toezien van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van Graaf Jeroen 1, zijn adjudanten Kevin en Tim, hofchauffeuse Joyce en opperkälfke Sharon.

Zij maakten de baan vrij voor Graaf Remco 2 (Meijerink) die de vereniging voor zal gaan in het seizoen 2017-2018. Door de creative inzet van de technische commissie, presenteerden zij onder het thema “The Minions” om klokslag 22:11 uur de nieuwe Graaf, Remco 2, voor het grote publiek.

Uiteraard is ook Graaf Remco het seizoen niet alleen en presenteerde hij zijn adjudanten, Bennie (ten Vergert) & Richard (Snijders). Zij zullen met zijn allen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Het trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeuse en wel door Debbie (Winters).

Graaf Remco is 26 jaar oud en woont op het hoge Boekel. Hij is in 2014 het carnaval in gerold en voelde zich er direct op zijn plek. Hij was in 2015 adjudant van Elroy Maat samen met Gerald Nijland en chauffeur Stan.

Na dat jaar is hij toegetreden tot het hoofdbestuur van de BokelBulkes en al snel kwam de functie als voorzitter van de Bokelkälfkes er ook achteraan. In diverse commissies is hij actief en als de tijd het toe laat is hij graag bij de wagenbouw.
In het dagelijkse leven is hij kraan/trekker machinist bij Vossebeld CC techniek in Oldenzaal. Door de vele uurtjes in de carnaval kan hij wel zeggen dat geen hiernaast geen tijd heeft voor andere hobby’s.
Afgelopen januari, na bestuursvergadering bleven Bennie, Richard en hij als laatste over. (Wat ze normaal nooit doen...) en toen kwam het hoge woord eruit, hij moest de nieuwe graaf worden van het Hoge Boekel 2017-2018. En hij zei direct volmondig ja !! Onder 1 voorwaarde dat Bennie en Richard zijn beide adjudanten zouden worden.
Daar waren de heren het snel over eens. Maar er moest bij het thuisfront natuurlijk wel even overlegd worden. Remco wist gelijk dat hij Debbie Winters er graag als chauffeuse bij wou. En ook dat was vrij vlot geregeld.
Dus toen het carnaval nog moest beginnen in februari hadden we het hele span al compleet. En dit zorgde natuurlijk voor de nodige voorpret tijdens het carnaval. En vele gezellige uurtjes in de voorbereiding.

Zijn 1e adjudant is Bennie ten Vergert. Ook al zit hij in de aanzoek commissie, hij was blij verrast toen Remco hem vroeg. Hij wou het natuurlijk even met zijn achterban overleggen maar was er zelf al wel uit, en na een positief gesprek besloten er voor te gaan.
In 2012 was Bennie zelf graaf van de BokelBulkes en sindsdien erg betrokken bij de vereniging. Diverse trekkers lopen mee in de optochten, en voor de jeugd is altijd een plek bij hem op het erf. Ook is hij actief in diverse commissies zoals de kindercarnaval waar hij in sinterklaastijd vele bezoekjes aflegt. Daarna werd hij bestuurslid en is hij onlangs verkozen tot trotse voorzitter van de BokelBulkes.
In het dagelijkse leven is hij werkzaam op de boerderij en in de onkruidbestrijding. Maar de meesten zullen Bennie ook wel kennen van het pinksterweekend Penninkskotten met de trekkertrek en auto rodeo. Ook de schutters in Glane draag hij een warm hart toe en is daar al jaren actief.

Richard Snijders, zijn 2e adjudant, is 44 jaar en geboren in Enschede en sinds dit jaar inwoner van Losser. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Diversey te Enschede. Producent van schoonmaakmiddelen  voor de professionele markt.

Hij is al 19 jaar getrouwd met Karin, en vader van zoon Max.

In 2006 kwam Richard in aanraking met de BokelBulkes en sinds die tijd stroomt het carnaval weer door zijn bloed.

Momenteel draait hij alweer een paar jaartjes mee in het bestuur als penningmeester.

Zijn grootste hobby is vakantie vieren, en dat doet hij bij voorkeur  in het Spaanse Calella.

Ook hij is te vinden tijdens het pinksterweekend bij Penninkskotten waar hij sinds dit jaar ook deel uitmaakt ven het bestuur.

De vraag van Remco om zijn adjudant te hoefde niet over na te worden gedacht, en vind het een vanzelfsprekendheid. Een overleg met Karin vond hij dan ook niet nodig.

De Voorbereidingen zijn begonnen met het bedenken van een medaille als eerste. De kleding, het liedje de proclamatie  hadden ze snel bij elkaar. Zelfs het liedje inzingen en de foto`s maken verliep vlekkeloos. Richard hoopt dat ze er dit jaar weer een  knallend feest van kunnen gaan maken.

Hofchauffeuse Debbie Winters is 27 jaar, woonde tot voor kort in Glanerbrug maar heeft in juli een huisje in Losser betrokken. Door haar werk bij het tandheelkundig centrum aan de Lutterstraat, was het verhuizen ook best handig. Debbie werkt er als tandarts assistente en is bezig met de laatste loodjes van de opleiding.

Bij de Kälfkes is Debbie nu 12 jaar lid. De wagen bouw, optochten en feestjes bezoekt ze met veel plezier. Carnaval is dan ook een grote hobby voor haar. Sinds vorig jaar zit ze in de bingo commissie. hier was dan ook onlangs te zien en verantwoordelijk voor het draaien van de bingo getallen. Verder volleybalt Debbie en vind ze het erg leuk om te schilderen of met andere creatieve bezigheden te zijn.

Toen Debbie is gevraagd voor de functie als hofchauffeuse heeft ze dit uiteraard nog even overlegd met haar ouders, want op dat moment woonde ze nog thuis. Voor zichzelf had ze de keuze eigenlijk al gemaakt maar wilde uiteraard graag ook de mening van haar ouders.

Alle voorbereidingen vooraf waren al een en al gezelligheid, en is Debbie helemaal klaar voor het komend carnaval en zal ze de heren en dames van het trio rond rijden in het mooie Losser en omstreken.

Met als motto: “Met disse dree gin gedram, wie goat vedan!” hopen ze iedereen te mogen begroeten op de vele feesten. En met eer en trots de vereniging voorgaan tijdens het seizoen 2017-2018.

De avond vervolgde met het  ten gehore brengen van het gravenlied en werd onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen.

Benieuwd naar al onze activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.n

Deel deze pagina