31. jan, 2016

Uitslag Tetterfestival BokelBulkes en opkomst Opperkälfke.

Op het gehouden tetterfestival van 30 januari kunnen ze als organiserende carnavalsvereniging de BokelBulkes bij hotel restaurant Savenije te Lonneker, weer positief terug kunnen kijken naar een traditioneel goed bezocht Tetterfestival van deze vereniging.  Het doel van de avond is om een op zo bijzonder mogelijke manier je als vereniging te presenteren. En ook dit jaar is dat weer gelukt en werden er leuke presentaties gegeven.

Maar deze avond was de winst voor CV de Martini Kerlkes, die de originaliteitprijs in de wacht wisten te slepen. Bij de kapellen hadden de Tukker Bloasers met hun muzikale optreden de jury weten te overtuigen. Zij waren  in staat om echt de hele zaal met de beentjes van de vloer te krijgen.

Beide verenigingen gingen dan ook naar huis met de welverdienden wisselbokaal, welke een jaar lang in hun thuisbasis zal staan te pronken.

Ook dit jaar waren alle bevriende verenigingen weer van de partij om hier hun beste beentje voor te zetten en te strijden om de welbegeerde bokaal. Voor de verenigingen zonder kapel stond uiteraard de eigen hofkapel Benno & de Muiters paraat om hun bijdrage te leveren.

Als verrassing dit jaar de presentatie van het Opperkälfke vanuit de Bokelkälfkes. Voor deze aanvulling binnen de vereniging is gekozen om de band tussen de Kälfkes en Bulkes te versterken. Dit keer is er gekozen voor een dame, en wel Debby oude Tijdhof, maar dit kan een volgende keer ook een heer zijn.

En dan was er nog de Grand Finale waarbij alle kapellen gezamenlijk nog eens de instrumenten voor de dag haalden om een aantal slotnummers te laten horen.

De BokelBulkes kijken dan ook samen met zaal Sanevije terug op een geslaagde dag, die zoals altijd begon met de carnavalsmiddag voor de kinderen met aansluitend het Tetterfestival. Het licht en geluid was weer in handen van MDW licht & geluid.

Met nog één week te gaan is de vereniging helemaal klaar voor het komend  carnavalsweekend.

Deel deze pagina