12. nov, 2016

Jeroen Hoek nieuwe graaf bij de BokelBulkes.

Op de officiële start van het Carnaval, de 11e november, 40 dagen voor de kortste dag van het jaar, is er vrijdag bij carnavals vereniging de BokelBulkes in residentie Hotel – Restaurant Savenije te Lonneker, voor een goed gevulde feestzaal en onder toeziend oog van andere hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van Graaf Jasper 1, zijn adjudanten Nick en Tom, hofchauffeuse Suzanne en opperkälfke Debby.

Zij maakten de baan vrij voor Graaf Jeroen (Hoek). Door de creatieve inzet van de technische commissie, presenteerden zij onder het thema “Ghostbusters” om klokslag 22:11 uur de nieuwe Graaf, Jeroen 1, voor het grote publiek.

Omdat Graaf Jeroen 1 het seizoen niet alleen door wil gaan presenteerde hij zijn adjudanten, Kevin (Wijering) & Tim (Sleiderink). Zij zullen met zijn allen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten.

Het trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeuse en wel door Joyce (ten Vergert).

Jeroen is 26 jaar en woont op het Hoge Boekel tussen Enschede en Losser.

Zijn beroep  is hovenier bij Bergsma te Losser. Zijn  werk is ook zijn hobby , het liefst is hij bezig  in de tuin of in de schuur. Een andere hobby is trompet spelen, sinds een paar jaar is hij daar fanatiek mee actief.  Samen met de Anklojers spelen ze bij diverse  carnavals feesten.

Zijn opa was een van de oprichters van de Bokelbulkes en ook zijn ouders zijn nog volop actief, hij is dus met het carnaval en de Bokelbulkes opgegroeid.

Vanaf zijn 14e is hij ook actief lid van de Bokelkälfkes,  de jongeren groep van de Bokelbulkes. Samen met de Kälfkes bouwt hij  jaarlijks aan de  carnavalswagen, helpt mee bij diverse andere activiteiten en  is op alle carnavalsfeesten te vinden.

Kevin is 25 jaar jong en woont in Enschede samen met zijn vriendin Yvette Reinders. In het dagelijks leven is hij werkzaam als hovenier bij hoveniersbedrijf Vije.  Zijn hobby‘s zijn voetballen, dit doet hij bij Eilermark in Glanerbrug en vooral het volgen en bijwonen van zowel thuis- als uitwedstrijden van FC Twente als supporter. Verder is carnaval uiteraard ook zijn grote hobby en is hij actief als wagenbouwer bij C.V. de Stroatkroepers waar hij ook de bestuursfunctie als voorzitter bekleed.

Tim is geboren en getogen in de Lutte en is 30 jaar. Zijn vriendin is Stefanie Meijer die zelf op het Hoge Boekel woont en lid is van de Bokelkälfkes.

Zelf zit hij al ruim 10 jaar in de raad van 11 van cv de Tuffelkeerlkes , naast de raad van elf is ook hij actief in de wagenbouw.

In het dagelijks leven tuft hij Twente door als inseminator en dit al 8 jaren met veel plezier. Zijn hobby’s zijn o.a. zaalvoetbal en mountainbiken maar ook vind hij het leuk om op de boerderij van zijn oom en tante bezig te zijn

Joyce is 24 jaar en woont nu bijna 1,5 jaar in Losser samen met haar vriend Niek Loskamp.   Ze werkt in het Medisch Spectrum Twente in Enschede als operatieassistente.  Dit werk doet ze elke dag met veel plezier samen met leuke collega’s.  Haar hobby’s zijn: Natuurlijk de carnaval, zowel het bouwen met de Kälfkes als gezellig met z’n allen feest vieren. Maar ook tennist ze, en gaat ze graag gezellig met vriendinnen en vrienden wat leuks doen.  Ze is al 7,5 jaar lid bij de Kälfkes.  Jaarlijks helpt ze ook mee met het bouwen aan de wagen. Een thuiswedstrijd omdat dit bij haar ouders in de loods is.

Het motto voor dit jaar luid: “Bij de Bulkes gaan we Knallen, want we vieren carnaval met z’n allen”.

Nadat het zelf gecomponeerde gravenlied ten gehore werd gebracht werd onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters de polonaise ingezet en kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen.

Benieuwd naar onze activiteiten? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl

Deel deze pagina