26. jan, 2014

Verslag Bulkes Gala Stadl

“Een top avond”, dat waren de woorden van zowel het publiek als ook de Gala commissie van carnavalsvereniging de Bokelbulkes, na afloop van de Bulkes Gala Stadl avond zaterdag jl. bij residentie de Snippert op het Hoge Boekel in Enschede.

De avond, die door spreekstalmeester Jos in het Veld bij elkaar werd gepraat, was van hoog niveau. Met optredens van de diverse commissies binnen de vereniging was er een avondvullend programma in elkaar gezet. Van een optreden van de kinderen van de kindercarnaval met “kuikenpiep” tot later op de avond de hoogheden Graaf Richard 1 en zijn adjudanten Ron & Ron die een gedaante wisseling hadden met hun dames was goed in elkaar gezet. Ook de buut van “Johanna” (Hanneke) was zeker een optreden dat op een dergelijke carnavalsavond niet mocht ontbreken.

De Kälfkes, die een complete “uitzending” van de mini playbackshow neerzetten met oa stukken van Greace en Gers Pardoel wisten het publiek goed t amuseren. In de pauze tijdens de lotenverkoop was ook de eigen hofkapel Benno & de Muiters van de partij om de stemming er in te brengen.

Na de pauze was het de beurt aan de 50+ dames van de vereniging, zij kwamen zeer schaars gekleed ten tonele om een ode te geven aan 40 jaar de ”poal”, het paaldansen beter bekend. De Muiters kwamen nog een keer terug maar dan alleen met Roy die als Amazing streetdancer als eenling ten tonele kwam met voor en achter hem twee synchroon bewegende poppen. Ook de wagenbouw bracht een stuk in het kader van 30 minuten bewegen met hun sportdag. Het klapstuk van de avond was wel toe te schrijven aan het gravengarde. Zij kwamen als Aboriginals een heuse oerwouddans uitvoeren met maar liefst drie keer een toegift.

Om elf uur was het tijd om ruimte te maken voor de Denekamper Spatzen die tot in de kleine uurtjes een fantastisch optreden neerzetten en hierin het publiek goed in beweging kregen. Het licht en geluid deze avond was in handen van MDW. Al met al dus zoals gezegd een geweldig avond voor zowel de vereniging als het publiek en een prima opsteker voor een volgend gala.

Deel deze pagina